Nebuďme malicherní, když už, tak už

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Podle bývalého jezdce, pozdějšího šéfa BMW Motorsport a současného spolumajitele stáje Toro Rosso je Red Bull těsně před podpisem kontraktu s Renaultem.

Nedávné potvrzení zájmu francouzské automobilky zásobovat další tým F1 svými agregáty zrodilo spekulace o tom, kdo bude se šampiony spolupracovat nejpravděpodobněji.

Jméno týmu Red Bull bylo mezi nejvážnějšími kandidáty a slova Gerharda Bergera o spolehlivosti, ceně a výkonu potvrzují, že nebyly tyto úvahy bezpředmětnými. „Na 80% je smlouva s Renaultem uzavřená.“

Red Bull má ale smluvně dohodnuté pro příští rok znovu Ferrari. Je dost pravděpodobné, že dojde k dodatku, díky kterému bude s osmiválci z Maranella startovat Toro Rosso a v duchu úvah postaví Adrian Newey pro Red Bull nové šasi s motorem Renault V8.

Od roku 2008 bude možné používat šasi jiného týmu a pokud se skutečně Dietrich Mateschitz dohodne s Francouzi, bude mít Renault ve vleku ne jeden tým jako ostatní automobilky, ale hned dva.

Je tu však ještě jedna možná alternativa. Jednání s Renaultem slouží Red Bull jen k zisku lepší nabídky Ferrari, které by pohánělo příští rok zase jen vozy Toro Rosso.

Red Bull by pak mohl uzavřít úzkou dlouhodobou dohodu s Cosworthem, případně celou společnost koupit, čímž by se stal nezávislým na automobilkách. To se však vylučuje s toužebně očekávaným vstupem koncernu VW prostřednictvím Audi do Red Bull a F1...



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy