Co můžeme čekat od nového SA06?

Super Aguri | foto: Super Aguri Formula 1

Při GP Francie plánuje nejmladší tým startovního pole Super Aguri nasadit svůj nový vůz, od kterého si slibuje opuštění posledních míst startovního roštu.

Technický ředitel Mark Preston považuje brzký debut týmu se starým a pouze přepracovaným Arrows A23 pod označením SA05 za správný krok. Jeho nástupce SA06 nebude zcela novým monopostem, ale bude dalším vývojovým krokem.

„Základem podvozku bude stále A23, ale hlavních změn dozná v aerodynamice a váze. SA06 bude o 20 kilogramů lehčí a těžiště bude více vzadu.“

Posun těžiště bude jezdci určitě vítán, původní Arrows vozil těžší desetiválec, současný lehčí osmiválec tak posunul těžiště SA05 více dopředu, což dobré vyvážení vozu znesnadňuje. Nový SA06 bude vybaven kromě jiné aerodynamiky i novými závěsy a novou převodovkou.

Zajímavou informací pak je nesporně zvýhodnění Takumy Sata vůči Idemu či jeho nástupci Montagnymu. „Od změn a úspory hmotnosti si slibujeme zrychlit tak o dvě vteřiny na kolo. Satovo auta je nyní na limitě, ale Montagnyho vůz je těžší a díky tomu Franck za Takumou zaostává.“

Majitel týmu Aguri Suzuki má pro zbytek sezony vyšší cíle, než dokončovat závody jako nyní. S novým vozem by měla bílo červená stáj bojovat s týmy Midland a Toro Rosso už rovnocenně.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy