Nervozita se stupňuje

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Kolem budoucnosti Michaela Schumachera a působení největších hvězd jezdeckého pole se opět v Silverstone pilně hovořilo.

U našich západních sousedů se objevily v médiích zaručené informace o Schumacherově podpisu dvouletého prodloužení stávající smlouvy s Ferrari. Proti ale hovoří skutečnost, že takovou zprávu by Maranello nedrželo v tajnosti už kvůli těžkosti jejího utajení a jasná budoucnost by dodala potřebný klid na práci celé stáji.

Jaké následky by ale z případného prodloužení smlouvy plynuly pro další jezdce? Jediný bez přestupových starostí je úřadující šampion Alonso. O přestupu Raikkonena do Ferrari se mluvilo jako o hotové věci, ale ani v tomto případě nebude asi nic podepsáno.

Marlboro sice je ochotno zaplatit Schumachera i Raikkonena, ale bez ztráty výsadního postavení jedničky stáje v případě sedminásobného šampiona Fin do Maranella zcela jistě nezamíří a těžko si představit, že by Michael Schumacher zůstal v F1 bez této své výhody.

Raikkonen pak může setrvat v McLarenu a nebo zamířit do Renaultu. Pro setrvání ve Wokingu hovoří spekulace o Hamiltonovi, které se nezdají mít příliš reálný základ.

Renault jako špičkový tým si zase nemůže dovolit nemít v příštích letech jezdce schopného bojovat o titul. Schumacherův přestup je nanejvýš nepravděpodobný a volný je pak už jen Raikkonen.

Bez nejmenších pochybností ale nedrží letošní přestupový klíč Kimi Raikkonen, nýbrž Michael Schumacher...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy