Luca di Montezemolo a jeho pohledy na letošní F1

Luca di Montezemolo, slavný a ceněný manažer pro své schopnosti tmelit, vést a motivovat podřízené, vyslovil po GP Monaka několik svých názorů na Formuli 1.

Prezident Ferrari se při příležitosti závodu v monackém knížectví zúčastnil první letošní Grand Prix osobně. Kromě návštěvy týmu Ferrari a boxů se setkal také s Bernie Ecclestoneem a Maxem Mosleyem, se kterými se těšil vždy velmi dobrým vztahům. Na této schůzce se měly probírat již platné i připravované změny předpisů a pravidel. Di Montezemolo s nimi není spokojený a povětšinou je jejich kritikem.

„Zdá se, že po akceptování nových předpisů o kvalifikaci stojí vozy příliš dlouho v parc ferme. Pro větší konkurenceschopnost, ale i větší bezpečnost by měli mít mechanici možnost dělat svoji práci,“ prohlásil di Montezemolo k zákazu práce na vozech mezi druhou kvalifikací a závodem.

Kriticky se také vyjádřil k novému bodovacímu systému, který zvýhodňuje pravidelně bodující jezdce na úkor vítězů. „Schumacher vyhrál tři závody a mistrovství vede Raikkonen, přestože vyhrál pouze jediný. Dle mého by měl dostat vítěz větší odměnu,“ pokračoval prezident Ferrari.

Na otázku o zhodnocení dosavadního průběhu sezony z pohledu týmu Scuderia Ferrari Marlboro odpověděl pozitivně a zvlášť potěšen byl novým vozem F2003 GA. „Vyjmeme-li Monako, pak nový vůz vyhrál všechny kvalifikace, vždy zvítězil a vždy měl na svém kontě nejrychlejší kolo,“ řekl di Montezemolo.

Dotknul se také nových pravidel a jejich zavedení. Jejich cílem bylo zatraktivnění Formule 1 a svým způsobem i redukce technického náskoku Ferrari, který měl být příčinou nudných závodů současné F1. „Samozřejmě na nás bylo upřeno mnoho pohledů a udělali jsme dobře, že jsme zpočátku nevítězili, abychom ještě více neprovokovali,“ zavtipkoval si Luca di Montezemolo. „Pokud však chcete slyšet mé skutečné přání, pak bych chtěl, aby se staly závody opět nudnými,“ prozradil své přání známý manažer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy