Lewis Hamilton o testování nestojí

Lewis na sebe poutá pozornost úspěchy v šampionátu GP2, kde ve své debutové sezoně poráží zkušenější jezdce v čele s Nelsonem Piquetem a týmovým kolegou Prematem.

Odchovanec juniorského programu McLarenu je rychlý, ale především sebevědomý. Ron Dennis v čele McLarenu nedávno prohlásil, že je přesvědčen o tom, že bude Hamilton v F1 už příští rok.

21letý Brit si chce vydobýt místo v závodním týmu McLaren Mercedes a po nabídce by skočil dle vlastních slov oběma rukama. Má to však jeden háček.

Woking obvykle neztrácí čas s nováčky, raději angažuje nebo kupuje jezdce, kteří mají v F1 zkušenosti. Na závodní sedačky si brousí zuby ale také letošní testman Gary Paffett a minimálně jedna je již zadána pro úřadujícího šampiona Alonsa.

„Chci závodit, jsem závodník a ne testovací pilot,“ říká o svém plánu pro příští rok Hamilton, ale přiznává, že za jistých okolností by vzal i místo testmana. „Testovat s sebou nese také jisté výhody, ale to jen za předpokladu, že bych jezdil v pátek se třetím vozem.“

Vše ale závisí od toho, jakým způsobem se nakonec vyvine šampionát GP2, neboť loni touto dobou kraloval Kovalainen. Letos působí u Renaultu coby testman a za Williams závodí Rosberg, který ho v druhé části sezony zastínil...



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy