Frank Williams nepodporuje růst

Williams, Frank | foto: Williams F1 Team

Zakladatel a šéf týmu Williams nepodporuje rozšíření startovního pole o další nové týmy. Důvodem je nedostatek sponzorů a peněz do týmů plynoucích.

Stávajících jedenáct týmů rozšíří v roce 2008 ještě Prodrive Davida Richardse. Stále si však fanoušci závodů Grand Prix přejí více týmů, a když ne přímo na dráze, alespoň tedy v boxech.

Frank Williams úvahy o předkvalifikacích odmítá s tím, že od jeho vstupu do Formule 1 se za nějakých 30 let objevilo ve startovním poli na 60 stájí. „Všichni co skončili tak učinili z jediného důvodu, došly jim peníze.“

Týmy F1 nemohou existovat bez sponzorů a i špičkové týmy by si jich přáli mít podle Brita ještě více. Přitom si samozřejmě sponzor rozmyslí, zda investovat do týmu, se kterým se možná na startu závodu díky neúspěchu v předkvalifikaci ani neobjeví.

„Podle mého názoru není v současné ekonomické situaci tolik sponzorů, aby dokázali financovat více jak dvanáct stájí.“

Názory Sira Williamse bývají v drtivé většině okleštěné od všech emocí, Brit je znám svým výborným úsudkem a pragmatismem. Je však nutné si uvědomit, že i on je hráčem na vrtkavé šachovnici Formule 1 a s větším počtem týmů může být současná pozice Williamsu bez tovární podpory ještě více oslabena...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy