Villeneuve a budoucnost

Villeneuve, Jacques | foto: BMW Motorsport

Jacques Villeneuve závodí za tým BMW Sauber a velice rád by svůj kontrakt prodloužil. Z vedení týmu ale žádné nadějné signály nepřicházejí.

Kanaďan ironicky konstatuje v rozhovoru pro BBC, že porážet týmového kolegu, mít na svém kontě titul mistra světa a bojovat v letošních kvalifikacích o pole position je asi pro zisk kontraktu spíše negativním faktorem.

Pokud by musel odejít, poohlédne se po jiných možnostech, ale nezdá se zatím, že by jeho manažer Craig Pollock musel nabídky odmítat. „Rád bych pokračoval, ale s kým? Teď se cítím dobře v BMW, ale nikdo mi zatím neřekl, že by si mne chtěli pro příští rok ponechat.“ Přitom peníze v případě šampiona z roku 1997 nehrají žádnou roli.

Co po F1? Villeneuve se ve svých 35letech na konec závodění necítí, ale rád by zůstal v Evropě. „Bydlím tady a pokud bych skončil s F1, muselo by to být něco od formulových vozů hodně odlišného, rozdíl mezi F1 a třeba monoposty v USA je obrovský, neumím si představit jezdit tam.“

Kanaďana lákají sportovní prototypy a především Le Mans. „Bohužel je tento závod jen jeden v roce, ale může to být velká legrace.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy