Red Bull slaví první pódium

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

David Coulthard odjel vynikající závod, několikrát uhájil pozici a vytěžil maximum ze strategie, z výjezdu safety-car a z odstoupení několika předních jezdců.

Skotský pilot  a dvojnásobný vítěz z Monaka znovu dokázal, že i v nevydařené sezóně dokáže náročný závod v Monte Carlu odřídit bezchybně při dokonalém soustředění. Znovu při něm na oblíbené trati stálo i štěstí.

David Coulthard: "Jsem šťastný, za sebe i za tým. Doufejme, že nám to dodá rychlost i do dalších závodů. V poslední části závodu jsem jel hodně dlouho s velkým množstvím paliva, takže jsem musel dávat hodně pozor a přitom jet rychle. Je to nádherná odměna pro celý tým, zejména po tak těžkém úvodu sezóny."

Red Bull byl krůček od ještě většího úspěchu - těsně před Coulthardem jezdil po posledních zastávkách i Christian Klien. Toho zastavila technická závada.

Stáji se v Monaku dařilo ještě před zakoupením týmu Jaguar firmou Red Bull. Se zeleným monopostem s velkou skákající kočkou tu na třetím místě v roce 2001 přijel i Eddie Irvine.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy