Mosley: Schumacher není podvodník

Mosley, Max | foto: McLaren

Prezident Mezinárodní automobilové federace zmírňuje kritiku na adresu Michaela Schumachera, ale proti rozhodnutí traťových komisařů nic nenamítá.

Krátce před závodem se pro agenturu Reuters vyjádřil k diskutovanému manévru Michaela Schumachera a následnému rozhodnutí traťových komisařů i prezident FIA.

Max Mosley: "Nevynášel bych tak ostré soudy, jako že to bylo podvádění. Musíte brát v úvahu všechny souvislosti. Byl to krátký okamžik, každý se snaží získat první řadu, musíte se rozhodovat ve zlomcích sekund. Tím nechci říct, že komisaři rozhodli špatně. Oni mají k dispozici každý detail, všechny informace. Věděli přesně, kde Michael brzdil v předchozích kolech, kde zatáčel, zrychloval, jak jel kde rychle, atd. Na základě těchto informací vyslovili závěr. Trvalo jim to několik hodin, zkoumali detaily. Takhle by to mělo být vždycky. Takový je sport. Když dojdou k závěru, že někdo udělal něco, co by dělat neměl, tak na to musí zareagovat. Musíme to brát sportovně. Tyto situace jsou vždycky složité."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy