Edouard Michelin zahynul na moři!

Pneumatika Michelin | foto: Michelin / DPPI

Ve vodách Atlantského oceánu poblíž ostrova Sein při pobřeží Bretaňského poloostrova se dnes potopil rybářský člun, na jehož palubě byl údajně i nositel slavného jména a šéf firmy.

Tragickou zprávu přinesla odpoledne francouzská média. S Michelinem zahynul i jeden jeho přítel. Letos měl Edouard Michelin oslavit třiačtyřicáté narozeniny, v neděli se chystal slavit páté vítězství svých pneumatik v Grand Prix Monaka v řadě.

Diplomovaný inženýr Edouard Michelin se narodil v roce 1963 a vystudoval Centrální univerzitu v Paříži. Svoji kariéru u společnosti začal v roce 1985 a postupně byl odpovědný za výzkum, výrobu, marketing a prodej. Po funkci ředitele výroby závodu v Puy-en-Velay ve Francii byl jmenován Prezidentem a Generálním ředitelem Michelin Severní Amerika. Měl na starosti všechny výrobní závody v Severní Americe a dále prodej a distribuci pneumatik pro nákladní vozy. V roce 1991 se stal partnerem pro řízení společnosti Michelin a usedl po boku Françoise Michelina a René Zingraffa v Clermont-Ferrand. Na valné hromadě akcionářů, která se konala 11. června 1999, byl zvolen do čela skupiny Michelin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy