Coulthard k Toyotě?

Coulthard, David | foto: Mariusz Stankowski, F1NEWS.cz

Za týden se koná Velká cena Monaka. Závodní víkend, při kterém se vždy sejdou přední osobnosti F1, a který vždy odstartuje sérii uzavřených dohod o přestupech pilotů.

David Coulthard je podle britské televize ITV jedním z hlavních favoritů na závodní sedačku v týmu Toyota v roce 2007, přestože pravděpodobnější je jeho setrvání v týmu Red Bull s hlavním konstruktérem Adrianem Neweyem.

Neoveřené zprávy o jednání mezi Coulthardovým manažerem a vedením Toyoty přinesl britský měsíčník F1 Racing. V Tototě by nahradil pravděpodobně Jarna Trulliho. Podle Christiana Hornera, šéfa Red Bullu, však tým má zájem o šlužby skotského pilota i v příští sezóně.

Martin Brundle, bývalý pilot F1, sportovní komentátor ITV a Coulhardův manažer: "David je pořád velmi rychlý a zdravý. Je srovnáván a drží tempo s mladými piloty Red Bullu. Spekulace o jednání s Toyotou nechci komentovat. David má zájem řídit v příštím roce Neweyův monopost Red Bull RB3. Ale mojí prací je rozhlížet se i po jiných možnostech a zjišťovat, co je možné."

Jarno Trulli, kterému se úvod letošní sezóny vůbec nevydařil, zůstává v klidu: "Mám několik možností a už jednáme i s Toyotou. Rádi bychom zůstali u Toyoty. Doufám, že budu moci brzy oznámit, že zůstávám i pro příší rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy