Rosberg se těší do Monaka

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Přestože v úzkých ulicích přímořského města boháčů závodil pouze jednou v loňském seriálu GP2, věří, že s Williamsem FW28 se mu na technicky náročné trati bude dařit.

Do nepopsatelného Monte-Carla se těší každý. Velká cena Monaka je jediným závodem, který v kalendáři F1 ještě nikdy nechyběl a za půlstoletí Formule 1 se příliš nezměnil. Nico Rosberg je navíc jedním z pilotů, kteří v Monaku žijí.

Nico Rosberg: "Monte Carlo bude úplě jiným závodem a jedním z těch, na které se těším. Okruh vyhovuje autům dobrým po mechanické stránce, a to je naše FW28. Víkend by měl být příjemný, Monako je mým domovem, kde jsem vyrůstal. Mám tam spoustu přátel, kteří budou podporovat mě i stáj Williams.

Bude zajímavé jet v Monaku s F1. Mám za sebou teprve šest závodů na na tento životní styl si teprve zvykám. Je to pořád vzrušující a každým dnem se učím něco nového. Do Monte-Carla jedu s tím, že se ve voze musím cítit uvolněně. Daří se mi to stále více a pomáhá mi to při závodech. Doufám, že všechno klapne a dojedu si pro dobrý výsledek."

Velká cena Monaka se koná příští víkend, závod v neděli 28. května.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy