Chceme stejné podmínky

Ilustrační fotografie | foto: www.auto-news.cz

Příští sezona se blíží stejně rychle jako ubíhá ta stávající a týmy, zejména jejich vedení, se musí starat nejen o přítomnost, ale především o co možná nejvyšší konkurenceschopnost v budoucnu.

S definitivním odchodem Michelinu a monopolem japonského dodavatele Bridgestone v roce 2007 se z boxů objevují stále častější a konkrétnější obavy. Ferrari dlouhodobě úzce spolupracuje s Bridgestone a přes loňskou sporadickou kritiku vždy těžilo z výsostného postavení.

Ron Dennis z McLarenu Mercedes a Flavio Briatore z Renaultu žádají po FIA taková opatření, aby stáje používající japonské pneumatiky už letos neměly v příštím roce výhody z jejich znalostí, čehož chtěly bezesporu využít Williams a Toyota při svém loňském přestupu.

Briatore v zásadě s monopolem souhlasí, neboť tak bude moci FIA snadněji kontrolovat rychlost vozů a týmům se sníží náklady. „Musíme dosáhnout toho, aby neměly týmy nyní s Bridgestone spolupracující proti zbytku pole výhody. Není to namířeno proti Ferrari, chceme ale stejné podmínky pro všechny, aby neměl někdo výhody.“

Briatore je přesvědčen o tom, že je nyní ideální doba pro návrat ke slickům, jejichž konstrukce i směsi jsou proti současným drážkovaným pneumatikám výrazně odlišné.

Flavio Briatore šéfuje aktuálně nejlepšímu týmu Formule a mnohokrát v minulosti prokázal zdravý úsudek a oprávněnost svých kritik i návrhů...



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy