Villeneuve po dlouhé době pochválen

Villeneuve, Jacques | foto: BMW Motorsport

Pokud si chceme vybavit okamžik, kdy byl bývalý mistr světa Jacques Villeneuve veřejně pochválen, musíme hodně zavzpomínat. Slova Maria Theissena musí být pro duši jezdce živou voda.

Po krizi u BAR, kterou zpečetil Jenson Button skvělými výkony a David Richards tvrdou kritikou se zdálo, že už si malý Kanaďan v o číslo větší kombinéze ve Formuli 1 nezajezdí.

Svoji důvěru mu však dal Peter Sauber, ale v průběhu první poloviny loňského roku se Jacques nemohl stále najít a proti Massovi se mu jen stěží dařilo prosadit. Navíc stálá kritika médií neutichala.

V letošní sezoně však vystupuje Jacques v o hodně lepším světle a s Nickem Heidfeldem, neskrývanou jedničkou týmu, hraje vyrovnanou partii. Dokonce se ujal při GP Evropy vedení, když dohromady nasbíral šest proti Nickovým pěti letošním bodům a v kvalifikačním klání vede 3:2.

„Po pěti letošních závodech mohu říci, že Jacques odvádí svoji práci velmi dobře a stále je jedním z nejlepších jezdců,“ pochválil Kanaďana šéf týmu BMW Sauber Mario Theissen.

Němec v čele továrního týmu mnichovské automobilky ocenil jeho úsilí, vytrvalost a velmi dobrou komunikaci s celým týmem...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy