David Richards je spokojený

Richards, David | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Zakladatel společnosti Prodrive je potvrzením jeho týmu dvanáctým účastníkem sezony 2008 nadmíru šťastný, uvědomuje si však náročnost projektu.

„Pro každého v naší společnosti je to fantastická zpráva, máme tituly z mistrovství světa v rallye, také titul z britského šampionátu cestovních vozů, dále jsme vyhráli třídu GT1 ve dvacetičtyřhodinovce v Le Mans a hovořili jsme o tom, že bychom chtěli být jednou v F1. Nyní jsme našemu cíli o kus blíž,“ uvedl dnes po oficiálním sdělení FIA Richards.

Sídlo týmu by mělo být vybudováno v oblasti Warwickshire a výstavba by měla být započata ještě před koncem letošního roku. Mezitím se bude stáj konsolidovat v současném sídle Prodrive.

„Potvrzené přihlášení je jen začátkem, máme něco méně než dva roky na přípravu týmu a dvou konkurenceschopných vozů. Úkol je to enormní, ale Prodrive má za sebou více než 20 let zkušeností v motoristickém sportu a všichni máme z této výzvy obrovskou radost.“

Největší překážkou pro vstup nových týmů byly a stále jsou finanční prostředky. Bývalý šéf týmů BAR a Benetton je v této věci ale optimistou a doufá, že se podaří náklady snížit natolik, aby mohl být jeho soukromý tým konkurenceschopným.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy