FIA se zvýšení počtu stájí nebrání

Mosley, Max | foto: FIA

Dnes očekáváme zveřejnění soupisky dvanácti stájí, jejichž přihlášku do sezony 2008 Mezinárodní automobilová federace akceptovala.

O start v F1 má vlivem slibované redukce nákladů zájem ještě údajně deset dalších subjektů. Připravenost jejich projektů je však v různém vývojovém stádiu. Prezident FIA Max Mosley ale nově připustil, že by se většího počtu týmů F1 nebránil.

Má to ale nějaké ty limity. Prvním je podle Mosleyho nedostatek garáží na některých starších okruzích a dostatečná bezpečnost s ohledem na počet vozů na trati.

„Pokud by se ale majitelé okruhů rozhodli pro investice do těchto oblastí, nevidím důvod, proč by se neměl počet týmů zvýšit,“ uvedl pro Autosport prezident FIA a dodal, že by se stejně jako v minulosti na start postavili jen ti piloti, kteří by se kvalifikovali na omezené startovní pozice. I nadále se ale počítá se 24 vozy v závodě.

„Osobně jsem pro, všichni by měli možnost, ale ti nejslabší by se pak závodu vůbec neúčastnili.“

Max Mosley ale upozornil na to, že vše je potřeba řádně prodiskutovat a tyto jeho úvahy jsou zatím pouze rámcové, nikoliv detailní a závazné.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy