Renault by o Schumachera zájem měl

Schumacher, Michael | foto: Renault Sport F1

Šéf Renaultu Flavio Briatore říká každý den něco jiného. Ve středu ještě tvrdil, že lákat Michaela Schumachera k Renaultu by bylo jako "zvát na rande devadesátiletou ženskou".

Jenže Fernando Alonso odejde z Renaultu a Flavio bude muset najít nové eso, jakým by Schumi určitě byl. Kdyby chtěl sedminásobný šampion na závěr kariéry zkusit nový tým, Flavio by jej nemohl odmítnout. Ostatně by nebyl úplným nováčkem. Za Benetton, dnešní Renault, závodil v letech 1992-1995 a pro stáj také vybojoval jediné dva tituly v letech 1994 a 1995.

Flavio Briatore: "Hledám někoho, kdo by s našim autem uměl vyhrávat závody. Ve Formuli 1 jsou tři nebo čtyři hoši, kteří to dokážou. Michael je jedním z nich. A s věkem rozhodně neztrácí rychlost. On je jako víno - starší je lepší."

Největším favoritem na závodní sedačku zřejmě zůstává testman Renaultu Heikki Kovalainen, v úvahu přichází i Michael Schumacher. Giancarlo Fisichella v týmu asi zůstane: "Nebojím se mít stejné vybavení jako sedminásobný šampion. Ale musím přiznat, že bych moc rád pracoval s Kovalainenem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy