Nejvíc jezdí Takuma Sato

Sato, Takuma | foto: Super Aguri Formula 1

Japonská stáj Super Aguri je velmi spokojena se spolehlivostí i rychlostí monopostu, který postavila na základě Arrowsu A23 z roku 2003 za pouhých šest měsíců.

Během prvních třech závodních víkendů najezdil Takuma Sato s vozem stáje Super Aguri slušných 325 kol, tedy nejvíce ze všech, o šest více než Jenson Button s Hondou a o sedm více než Fernando Alonso s Renaultem.

Přední týmy se sice častěji snaží počty kol v trénincích minimalizovat s cílem šetřit motor, ale i tak je to známka velké spolehlivosti vozu Super Aguri, jehož konkurenceschopnost je také mnohem lepší, než mohl kdo čekat po předsezónních testech v Barceloně, kde Sato ztrácel v každém kole 10 s.

Aguri Suzuki, majitel stáje: "Jsem hrdý na to, co tým dosud dokázal. Už to, že jsme mohli bojovat v Bahrajnu, v prvním závodu sezóny, předčilo veškerá očekávání mnoha lidí. A odjet v prvních třech závodních víkendech více kol, než kterýkoliv jiný tým, to je neuvěřitelné. Chtěl bych poděkovat Takumovi za jeho řidičské schopnosti a odborné znalosti. Celý tým Super Aguri je výborným pracovním kolektivem, kterému se daří jít za svým cílem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy