GP Monaka, 1. volný trénink: Kimi jasně nejrychlejší

Jezdec stáje McLaren Mercedes Kimi Raikkonen zajel v dnešním prvním volném tréninku nejrychleji a s velkým náskokem obsadil první místo výsledkové listiny. Druhý čas zajel Juan Pablo Montoya a třetí Australan Mark Webber.

Po včerejším dešti byla trať zbavena zbytků gumy z pneumatik, které na ní zůstaly po čtvrtečních jízdách, a tak museli jezdci dráhu několik kol opětovně gumovat pro lepší přilnavost.

Ralf Schumacher byl se svým Williamsem první, kdo zajel poněkud konkurenceschopný čas, ale brzy byl překonán svým starším a favorizovaným bratrem s Ferrari, který se však spokojil až se 4. nejlepším časem. Nejlepšího času s hodnotou 1:15,752 nakonec dosáhl Fin Kimi Raikkonen a druhému nejrychlejšímu Montoyovi nadělil celých 9 desetin vteřiny. Mark Webber svým dnešním výkonem opět potvrdil dobrou formu vozu Jaguar, a to i na tomto velmi technickém okruhu. Top 6 uzavřeli Trulli a druhý jezdec Ferrari Barrichello.

Další pozice obsadili jezdci stáje BAR Honda Button a Villeneuve. Devátý čas zajel David Coulthard s druhým McLarenem a první desítku uzavřel zmíněný Ralf Schumacher. Piloti stáje Toyota opět zápasili s nedostatečným gripem a pečlivě sledovaný Fernando Alonso měl technické problémy, díky kterým nemohl 1. volný trénink absolvovat až do jeho závěru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy