V Německu vítán odchod Gascoyneho

Gascoyne, Mike | foto: Panasonic Toyota Racing

Zprávy v německém deníku Bild potvrzují slova bývalého pilota Toyoty Allana McNishe o tom, že japonský tým se sídlem v Německu je ovládán nepříjemnými vztahy a špatnou organizací.

Ve středu ukončili spolupráci Toyota a její hlavní konstruktér a technický ředitel Mike Gascoyne. Je čas pro spekulace, názory a odůvodnění, která se nevešla do suchého oficiálního prohlášení.

Podle deníku Bild je odchod Gascoyneho dobrou zprávou pro pilota Toyoty Ralfa Schumachera a Gascoyneho práci považuje za velké selhání: "Třiačtyřicetiletý Gascoyne si ročně vydělal 10,8 mil. USD. Pro jeho odchod byl nejvyšší čas. Ralf Schumacher teď má před sebou volnou cestu k prvnímu vítězství pro Toyotu."

Mike Gascoyne si velké jménu udělal hlavně u Renaultu, kde velel týmu, který připravil první vítězný monopost od návratu Renaultu do F1 a dal základ loňskému mistrovskému vozu. Šéf Renaultu Flavio Briatore jej vždy chválil, ale po jeho odchodu jej okamžitě označil za snadno nahraditelného a dnes ho odepsal úplně: "Když Mike odešel, my jsme zrychlili."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy