Montoya zuří na celý McLaren

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Juan Pablo Montoya se po australském závodě pořádně rozčílil na adresu týmu McLaren Mercedes a Kimi Raikkonena. Důvodem byla kritika za jeho chybu a odstoupení ze závodu.

Kolumbijec mířil od Williamsu k McLarenu jako velká hvězda, ale loňský rok přes tři vítězství prožil ve stínu kolegy Raikkonena. Letos chce Montoya uspět, neboť se ve stáji Rona Dennise aklimatizoval a s vozem si více rozumí.

Proto se divil výměně Kimiho předního spoileru při společné zastávce v boxech, kdy ztratil cenný čas a především pozice. „Oba jsme měli na pódium, kvůli jeho přednímu křídlu mi zničili závod.“

Hlavní příčinou prudké reakce byla údajně slova Norberta Hauga, který označil Montoyovu chybu za hrubku, která se už nemá opakovat. JPM ale kritiku odmítá a tvrdí, že pokud by nedělal tým nesmyslná rozhodnutí, byli by oba na pódiu a on nemusel jet za limitem, aby překonal Ralfa Schumachera.

Závěrem se ještě podivil, proč zajel Kimi poslední kolo o půl vteřiny rychleji. „Nechápu smysl, hlavně nevím, co dělal celý závod, když měl tak rychlé auto,“ naráží na Dennisovo odůvodnění výměny křídla. Podle šéfa týmu měl Kimi totiž na vítězství.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy