Midland a Super Aguri protestují u FIA

GP Austrálie (Melbourne) | foto: BMW Motorsport

Dosud se odehrávaly stížnosti proti málo omezenému desetiválci Cosworth týmu Toro Rosso pouze v úrovni prohlášení, nyní údajně došlo i na písemnou formu.


Daniele Audetto je rozhořčen na základě včerejšího velmi konkurenceschopného výkonu obou jezdců společného týmu Dietricha Mateschitze a Gerharda Bergera, především pak s ohledem na skutečnost, že příští sezonu dostane peníze z prodeje komerčních práv pouze deset nejlepších stájí dle Poháru konstruktérů.

„Jde nám samozřejmě o ochranu našich vlastních investic. Není to spravedlivé, Red Bull nejen že může koupit pro Toro Rosso osmiválce, ale může si koupit celý Cosworth!“

Audetto si uvědomuje, jak těžké je měnit předpisy v průběhu sezony, přesto chce co nejrychleji nějaké řešení vzniklého problému a tvrdí, že přece není možné, aby Liuzzi předjížděl Schumachera s Ferrari v běžném souboji.

Toro Rosso se ale ústy Franze Tosta znovu zarputile brání s tím, že pravidla a předpisy platí a o ostatním se nehodlá Faenza bavit. „Klidně jim naše desetiválce prodáme, proč bychom neměli právo být v Top10? Kdybychom měli osmiválce, byli bychom ještě více vpředu, a to by se jim určitě líbilo ještě méně,“ vzkazuje kritikům šéf Toro Rosso.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy