McLaren nestačil na vítězství

Räikkönen, Kimi | foto: www.auto-news.cz

Kimi Räikkönen dnes nebyl v rozhodujících okamžicích dost rychlý na to, aby se dostal před Alonsa. Juan Pablo Montoya chyboval a se smůlou musel odstoupit.

Räikkönen se několikrát zdržel za pomalejšími vozy, ať už to byl před ním jedoucí Button nebo o kolo opožděný Albers. Alonsovi se třikrát přiblížil díky safety-caru, ale po restartech pokaždé v několika prvních kolech ztrácel, především kvůli poškozenému křídlu.

Kimi Räikkönen (2.): "Přestože se mi nepodařilo vyhrát, jsem opravdu spokojený, protože teď víme, že máme auto, které může konkurovat Renaultu. Myslím, že jsme to dnes dokázali. Závod byl docela hektický. Užíval jsem si po startu souboj s Juanem Pablem, ale když jsem potom předjel Jensona, probrzdil jsem si plošku na pravé přední pneumatice, což zapříčinilo silné vibrace. I tak jsem byl schopen držet rychlost s Fernandem, ale potom mi odpadla pravá část mého předního přítlačného křídla, pravděpodobně v důsledku vibrací. Od té chvíle bylo auto nedotáčivé a pomalejší než Fernandovo. Naštěstí 21 kol před koncem vyjel safety-car, tak jsme měli čas zajet do boxů a křídlo vyměnit. Snažil jsem se dostat dopředu, ale za safety-carem přede mnou jezdil jeden z vozů Midland, takže jsem se nemohl pověsit těsně za Fernanda. Byl to zábavný závod a nemohu se dočkat, až znovu pojedeme v Imole. Tým udělal na našem autě obrovský pokrok."

Montoya nebyl o mnoho pomalejší než Räikkönen, ale byl za ním a musel několikrát bojovat o pozici s dalšími jezdci. Nakonec vyrobil stejnou chybu jako M. Schumacher, když přejel obrubník na výjezdu z poslední zatáčky a udělal skok do trávy. Ránu si elektronika vozu špatně vysvětlila a způsobila jeho zastavení.

Juan Pablo Montoya (nedokončil): "Během dnešního závodu se toho událo opravdu hodně. Když jsme přijížděli na startovní rošt, udělal jsem chybu a roztočil auto. Naštěstí byl start přerušen, tak jsem se mohl vrátit na svoji pátou pozici. Ale během prvního výjezdu safety-car jsem udělal další hodiny, které mě stály dvě místa. Bylo těžké získat přilnavost pneumatik a čtyři výjezdy safety-car to neusnadnily. Mohl jsem být na stupních vítězů, ale snažil jsem se dohonit Ralfa a přejel jsem obrubník na začátku rovinky. Ustál jsem to, jenže náraz aktivoval výchozí nastavení systému, které zastavilo motor a tím pro mě závod skončil. Je to škoda, naše auto bylo po celý víkend dobré. Do Evropy se můžeme vrátit s velkou jistotou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy