Nešťastný australský víkend pro Ferrari

Stepney - Massa | foto: Scuderia Ferrari

Víkend k zapomění, tak by se dalo nazvat účinkování obou monopostů Ferrari v australském Albert Parku, Melbourne.

Ferrari především chyběla rychlost, na kterou doplatili oba jezdci. Nakonec ale Ferrari dokázalo soupeřit s ostatními jezdci. Jak Massa, tak i Michael Schumacher odstoupili ze závodu díky nehodám, které byly jejich chybami.

Jean Todt: „Byl to víkend k zapomenutí. Odjet domů bez bodů je velmi hořký pocit, když jsme věděli, že máme vše k tomu, abychom bodů dosáhli. Felipe zaplatil vysokou cenu ve včerejší kvalifikaci. První část závodu byla velmi obtížná, hlavně z pohledu pneumatik. Michael Schumacher v zápalu boje o pozice narazil po vyjetí v poslední zatáčce okruhu mimo trať, kde narazil bokem svého Ferrari do ochranné zdi."

Michael Schumacher: „Snažil jsme se maximálně dostat za Jensona a předjet jej. Pravděpodobně měl nějaké potíže, jak jel rychle. Dostal jsem se těsně za něj, ale auto bylo nedotáčivé. Musel jsem to zkusit, protože tam byla možnost jej předjet. Dnes jsme měli hlavní problém s teplotou pneumatik, hlavně v první části závodu, kde bylo hodně výjezdů Safety caru. Tuto směs pneumatik jsme si vybrali schválně, ale jakmile jsme zahřáli pneumatiky, brzdili jsme kvůli SC. Ale je jasné, že je ještě mnoho práce před námi.“

Felipe Massa se dostal do nehody hned po startu závodu, kdy v první zatáčce se dostal do shluku aut, kde nebylo kam se vyhnout.

Felipe Massa: „Není k tomu co dodat. V první zatáčce jsem měl nalevo Kliena a napravo Speeda. Christian do mě šťouchnul a ja zase do přede mnou jedoucího Nica Rosberga. Nakonec jsem skončil v bariéře. Nezbylo nic jiného, než zůstat v autě. Jsem velmi zklamaný, protože jsme věřil v dobrý závod. Na tento víkend musíme rychle zapomenout a soustředit se na závod v Imole.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy