Hondu těší Button

Button, Jenson | foto: www.auto-news.cz

Jenson Button vybojoval potřetí v životě nejlepší umístění na startu grand prix, když porazil Renaulty i McLareny. Rubens Barrichello je na opačném konci startovního pole.

Button zachoval klid v závěrečném dramatu a druhého Fisichellu s Renaultem porazil o více než čtyři desetiny! Ráno se zdálo, že Barrichello se probírá ze zimního spánku, ale v kvalifikaci zažil další obrovský propadák.

Jenson Button (pole-position): "Je to skvělý pocit, po tak napínavé kvalifikaci být první. Po dvou červených vlajkách a dešťové přeháňce bylo těžké zachovat klid a soustředit se. Ale nám se všechno podařilo. Tohle je velmi zvláštní okamžik pro všechny v týmu, je to první pole-position pro tovární tým Hondy od jejího návratu. Vím, že nás zítra budou všichni pozorovat, ale my jsme moc netestovali s těžkým autem. Víme, že jsme rychlí na jedno kolo, ale jak konkurenceschopní jsme během závodu, to uvidíme až zítra. Dáme do toho všechno, pokusíme se nedělat chyby a získat v každé situaci co nejvíc."

Rubens Barrichello (17.): "Jsem pochopitelně zklamaný s průběhem kvalifikace, protože doposud šlo všechno hladce a tým odváděl dobrou práci. Doplatil jsem na zmatek na trati po restartování první části kvalifikace. Zítra to bude jako šplhat na vysokou horu, ale uvidíme, co bude možné udělat pro zisk bodů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy