Toyota se vrací mezi elitu

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Toyota ve spolupráci s Bridgestone vyřešila nedostačnou přilnavost pneumatik a první úspěch se hned dostavil. Oba piloti se probojovali do první desítky.

Bohužel nachlazený Jarno Trulli měl v závěrečné části kvalifikace problémy s elektronikou a navíc poškodil zadní přítlačné křídlo, když přejel úlomky neznámého původu na výjezdu z pit-lane. Ralf Schumacher zajel velmi dobrý šestý čas.

Ralf Schumacher (6.): "Jsem moc spokojený s tak dobrým výsledkem, je to pro Toyotu velký úspěch. Zdá se, že jsme vyřešili problém. Včera to bylo těžké, ale dnes ráno jsme už byli mnohem rychlejší, takže jsem spokojený. Odpoledne to bylo těžké hlavně kvůli dešťové přeháňce na konci druhé části kvalifikace, ale trať rychle osychala díky větru. Zítra se pokusím bodovat. Myslím, že na to máme."

Jarno Trulli (10.): "Je skvělé, že se začínáme zlepšovat, ale já mám tento víkend zatím smůlu. Mám chřipku a není mi dobře. Na začátku kvalifikace bylo auto dobře vyvážené a přes různá zdržení na trati jsem zajížděl dobré časy. V závěru jsem měl problém s elektronikou a navíc jsem poškodil křídlo, když jsem přejel nějaké úlomky. Ale s našim výkonem jsem spokojený. Doufám, že zítra mě opustí smůla a získám nějaké body."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy