Ferrari může jet na vítězství

Schumacher M. - Massa | foto: Scuderia Ferrari

Páteční tréninky se vyvinuly slibně pro italskou stáj. V prvním tréninku byli oba jezdci v první šestce, ve druhém zajel Michael 6. a Felipe 10. nejrychlejší čas.

Ferrari se v obou trénincích soustředilo na nastavování monopostu 248 F1 pro trať v melbournském Albert Parku. Z Michaela Schumachera vyzařuje spokojenost a víra v nedělní vítězství.

Michael Schumacher: "Jde to dobře, jenom bylo občas dost plno na trati, což nám testy trochu narušilo. Navíc byl silný vítr, kvůli kterému bylo někdy těžké odhadnout, jak se auto bude chovat. Důležité bude dávat pozor na teplotu pneumatik. Jinak nevidím žádný problém. Možná i proto, že v zimně jsme testovali i při nižších teplotách. Doufám, že zítra budu mezi prvními, abych mohl startovat co nejblíž k semaforu!"

Felipe Massa: "Dobrý pracovní den. Zaměřili jsme se hlavně na nastavení. Nejrychlejší čas neříká nic o mé skutečné rychlosti, protože jsem zajel jen pár kol a často byly vyvěšeny žluté vlajky v posledním sektoru, kvůli kterým jsem musel ubrat plyn. Jsem spokojený, protože auto je dobře vyvážené a během celého dne jsme se zlepšovali. Pro zítřek i pro neděli cítím jistotu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy