Co sleduje Stoddart přihláškou Minardi?

Minardi | foto: Minardi F1 Team

Překvapující informaci přinesla agentura Reuters, které prozradil bývalý majitel Paul Stoddart přihlášení Minardi jako dvanáctého týmu.

„Do sezony 2008 jsem přihlásil dnes ráno tým European Minardi F1 Limited,“ řekl agentuře bývalý majitel základny a týmu z Faenzy, provozující vlastní leteckou společnost European.

Stávající jedenáctka už svoje přihlášky podala a Australan tak doplnil základní dvanáctku, kterou by podle interpretací představ FIA neměl nikdo další rozšířit, přitom o svém týmu hovoří David Richards a Eddie Irvine, ambice má i Direxiv, Chip Ganassi a další.

Stoddart prodal v tíživé ekonomické situaci tým společnosti Red Bull, která ho provozuje jako svůj druhý tým Toro Rosso. Několikrát si ale také stěžoval, jak mu F1 chybí. Bernie Ecclestone Stoddarta nikdy v lásce neměl, ale obdivoval jeho nadšení a zarputilost být součástí Formule 1, ostatně tato vlastnost charakterizuje i jeho.

Australan sice už nemá tým, ale vlastní značku Minardi a spolupracuje s týmem startujícím v italské F3. Navíc stále vlastní loňské monoposty a autorská práva k nim. Sám však bude čekat, zda jeho přihlášku FIA akceptuje, či jak se zachová.

Dá se očekávat, že bude Paul Stoddart spekulovat se svým místem na startovním roštu pro sezonu 2008 a pokusí se ho prodat některému jinému týmu? Nebo myslí svůj návrat skutečně vážně a nebo chce být pro některého jiného investora vhodným společníkem?

V každém případě je neslučitelné, že FIA na straně jedné láká do F1 nové týmy a na straně druhé jim nedovolí účast ani v předkvalifikaci. Pokud totiž nezmění svůj postoj a do sezony se může přihlásit pouze 12 týmů, pak byla celá snaha o nezávislé malé týmy pouze nátlakem na automobilky...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy