Alonso nepochybuje o úspěchu

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

V prvních dvou závodech získal první a druhé místo. Do sezóny vykročil ještě lépe než loni a opět má k dispozici nejrychlejší a přitom velmi spolehlivý vůz.

Fernando Alonso tvrdí, že na Velkou cenu Austrálie je připraven lépe než na kterýkoliv jiný závod v minulosti. Neobává se ani týmů Ferrari a Williams, obouvajících pneumatiky Bridgestone, které mohou mít ve výjimečně chladném Melbourne výhodu.

Fernando Alonso: "Víme, že naše auto je konkurenceschopné. Vyhrálo oba první závody a dává mi velkou jistotu. Můžeme být nejrychlejší i v dalších šestnácti závodech. Je těžké popsat tento pocit, ale když vidíte, co tohle auto dokáže, nemáte žádné pochyby o zisku dalšího titulu. Po prvních závodech jsem naladěn hodně optimisticky.

V několika posledních letech byly silnými stránkami našeho vozu výborné brzdy a nejlepší trakce. A to je přesně to, co je potřeba v Melbourne. Klíčové jsou pomalé šikany, do kterých přijíždíte na šestku nebo sedmičku a prudce brzdíte až na dvojku. Víme, že v těchto oblastech je naše auto velice dobré, ostatně jsme tam byli rychlí i loni. Letos by to mělo být stejné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy