Alonso doplatil na tankovací zařízení

Alonso, Fernando | foto: Renault ČR

Úřadující mistr světa nezažil zrovna ideální kvalifikaci. Sice bez problémů postoupil do dvacetiminutového boje o pole-position, ale dostal příliš mnoho paliva a kvalifikoval se osmý.

Před závěrečnou dvacetiminutovkou kvalifikace dostane 10 postupujících jezdců možnost dotankovat palivo na množství, s jakým nastoupí do závodu. Fernando Alonso ho zřejmě dostal více, než chtěl, a přes usilovné spalování se mu nepodařilo vůz moc odlehčit.

Fernando Alonso: "Jsem opravdu hodně zklamaný. Fisico ukázal, jak rychlé je naše auto na tomto okruhu, a já jsem měl být také vpředu. Měli jsme problém s tankovacím zařízením před poslední částí kvalifikace a já jsem potom neměl dostatečnou rychlost v mém nejrychlejším kole s novými pneumatikami. Ale i tak to není špatná pozice a jedno místo ještě získám díky penalizaci Michaela. Auto jako celek je dobré, jezdíme vyrovnané časy, takže pro zítřek nic nevylučuji."

Jestli je pravda, že Fernando Alonso má příliš mnoho paliva, může na druhou stranu mít výhodu v zítřejším závodu, kdy na trati vydrží déle než soupeři a s lehkým vozem se před ně dostane během jejich zastávek v boxech. Musí ovšem vydržet také pneumatiky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy