Red Bull zkouší ulovit Montoyu

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Rakousko americký tým Red Bull bude mít na konci roku obě sedačky volné a zkouší na ně získat nějaké eso současného jezdeckého trhu.

„Fernando je už zavázaný McLarenu. Kimi by se k naší značce hodil, podobně i Michael, ale nemyslím si, že by se nám některého z nich podařilo získat. Ale takový Montoya, to by vyjít mohlo, ne,“ ptá se majitel stáje Dietrich Mateschitz.

Získat špičkového jezdce ale není jen tak a nemusí to být vždy otázka finančních prostředků. Jezdecká kariéra v F1 je kratičká a každý špičkový jezdec si rozmyslí podobné přehmaty, jako byl přestup Villeneuva do začínajícího BAR.

Konstruktérská hvězda Adrian Newey by mohl být slušnou zárukou, roční rozpočet týmu také, ale bez továrních motorů je pravděpodobnost úspěšných námluv velmi nízká.

„Už nějakou dobu se mluví o možném zájmu Volkswagenu a není tajemstvím, že spolu na několika projektech intenzivně spolupracujeme,“ potvrdil zájem týmu o motory některé značky koncernu Mateschitz. Smlouva s Ferrari vyprší na konci příštího roku.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy