McLaren se pokusí zvítězit v Sepangu

Montoya, Juan Pablo | foto: www.auto-news.cz

Po nepříliš vydařených trénincích a smolné kvalifikaci se v Bahrajnu ukázalo, že McLaren MP4-21 se rychle zbavuje zimních nemocí a může závodit s nejrychlejšími.

McLaren se už přesunul z Bahrajnu rovnou do Malajsie a na druhý závod sezóny se připravuje v Kuala Lumpur. Týmy velkých změn nedosáhnou, dokud se po prvních třech závodech nevrátí do Evropy, ale McLaren na tom s rychlostí špatně není. Piloti Räikkönen a Montoya si zvykají na tropické podnebí a soustředí se na závod.

Kimi Räikkönen: "Můj závod v Bahrajnu ukázal, že MP4-21 je konkurenceschopným vozem. Navzdory velkému množství paliva jsem po většinu závodu držel krok s ostatními, to auto je rychlé. V Malajsii chci mít lepší kvalifikaci, abych mohl vylepšit svůj výsledek v cíli. Po Bahrajnu jsem pár dní odpočíval a připravoval se na horko. Musím do sebe také dostat hodně tekutin. Dehydrace narušuje soustředění, oslabuje svaly a zkracuje výdrž, na to se musíme připravit s trenérem. Musíme také upravit auto pro vysoké teploty. Mimo jiné budeme mít na MP4-21 větší otvory pro chlazení."

Juan Pablo Montoya: "Už se na Malajsii moc těším. Závody v Sepangu miluji, trať sedí mému jízdnímu stylu. Doufám, že to pomůže mně i týmu najít lepší nastavení auta než v Bahrajnu, a získáme více bodů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy