O 10 míst přijde i Felipe Massa

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari má problém s motorem, navíc i smůlu. David Coulthard zastavil s porouchaným motorem Ferrari ve voze Red Bull těsně za cílem, Felipe Massa má motor s nejistou životností.

Kdyby se Coulthardův Red Bull s motorem Ferrari zastavil o chvíli dříve, na startu příští grand prix by Skot penalizován nebyl, protože by nedokončil závod. Podobně je na tom Felipe Massa s vozem Ferrari, který závod dokončil a motor neměnil, ale body stejně nezískal a technici Ferrari došli k závěru, že motor bude nutné vyměnit, protože by se pravděpodobně nedočkal cíle Velké ceny Malajsie. Každý motor musí vydržet dva závodní víkendy, jinak je pilot za výměnu potrestán ztrátou deseti míst na startovním roštu nejbližšího závodu.

Závod v Malajsii patří mezi nejnáročnější, jak pro jezdce, tak pro motory. Jakákoliv pochybnost nad životností motoru se s velkou pravděpodobností naplní a není radno riskovat. Lze očekávat, že Ferrari motor přiveze, ale dokud vydrží motor původní, Felipe Massa bude testovat ze všech sil. Už nyní je však jisté, že ze čtyř motorů Ferrari vydržely první závodní víkend bez problémů pouze dva.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy