Ferrari může vyhrávat, ale musí přidat

Todt - Schumacher M. | foto: Scuderia Ferrari

Jean Todt hodnotí uplynulý závodní víkend, ve kterém Ferrari ukázalo, že je zpět na vrcholu a v letošní sezóně bude bojovat s Renaultem, McLarenem a Hondou.

O tom, že je Ferrari znovu předním týmem, svědčí podle Jeana Todta už ten fakt, že je velmi pečlivě pozorováno konkurencí, která podala na Ferrari stížnost po sobotní kvalifikaci kvůli velmi flexibilnímu zadnímu přítlačnému křídlu:

"Tohle jasně ukazuje, že jsme zpět na špici. Když se lidé znovu začínají zajímat o Ferrari, je to pro nás dobrá zpráva. Nevím o tom, že bychom měli s křídlem problém. Kdyby FIA přišla s tím, že je v tom problém, náš technický ředitel Ross Brown by přišel za mnou, ale FIA žádný problém nepotvrdila."

Druhé místo Michaela Schumachera ve Velké ceně Bahrajnu je podle šéfa Ferrari povzbudivé, když navíc německý pilot ztratil na vítězného Alonsa méně než jednu vteřinu, navíc 20s před dalšími soupeři.

"Samozřejmě jsme už potřebovali vidět, kde zhruba jsme v porovnání s ostatními. Vypadá to, že jsme mezi konkurenceschopnými týmy. Bridgestone odvedl dobrou práci, ale my budeme muset ještě přidat, abychom se dostali tam, kde chceme být. Ale jak jsem řekl, tohle je povzbudivé."

Jean Todt věří, že Ferrari má sezónu dobře rozjetou. Hlavně proto, že zahájilo vývoj letošního vozu velmi brzy a v průběhu sezóny se s nasazováním nových motorů a dalších součástí začně projevovat technický náskok stáje z Maranella.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy