Nico Rosberg si vysloužil pochvalu

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Jednadvacetiletý pilot Williamsu včera poprvé závodil ve Formuli 1. Po startu z 12. místa a hodinách v prvním kole zajel skvělý závod a vybojoval dva body za sedmé místo.

Sobotní kvalifikace ukázala, že Nico Rosberg se má od svého zkušeného kolegy Marka Webbera ještě hodně co učit, ale v závodě jednoznačně obstál. Kromě několika ukázkových předjížděcích manévrů zajel při své stíhací jízdě i nejrychlejší kolo závodu.

Keke Rosberg, otec Nico Rosberga a mistr světa F1 z roku 1982, rovněž s Williamsem: "Zajet nejrychlejší kolo za normálních okolností v úplně první grand prix, to je neuvěřitelné. Myslím, že to ještě nikdo nedokázal. Úžasné."

Jackie Stewart, šampion z let 1969, 1971 a 1973: "Myslím, že to je nejlepší výkon mladého jezdce za hodně dlouhou dobu. Nepamatuji si na nikoho, kdo by ve své první grand prix tak zaujal. Já jsem byl ve své první grand prix šestý, ale on startoval mnohem dál vzadu, já jsem navíc rozhodně nezajel nejrychlejší kolo. Rozhoduje se správně a chová se slušně, to je dnes vzácné. Jako závodník ví, jak se předjíždí, a ukázal to."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy