Nick Heidfeld dostal napomenutí

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Německý pilot stáje BMW Sauber se dopustil přinejmenším neslušného manévru, když předjížděl monopost Red Bull nevzdávajícího se Davida Coultharda.

Nick Heidfeld předjížděl Davida Coultharda na konci cílové rovinky vnějšem v nájezdu do ostré první zatáčky. Coulhard se nevzdal a v následující mírné levotočivé zatáčce se držel vedle Heidfelda. Ten se ocitl na vnitřku a Coultharda vytlačil až za obrubník, přestože mu nic nebránilo ponechat prostor za šířku vozu. Oba jezdci byli předvoláni před traťové komisaře a vyslechnuti. Nick Heidfeld dostal napomenutí.

Stanovisko komisařů FIA: "Komisaři po vyslechnutí obou jezdců a zhlédnutí videozáznamu celého incidentu došli k závěru, že Nick Heidfeld nedodržel odstavec č. 52 pravidel Formule 1 2006, když vytlačil vůz řízený Davidem Coulthardem mimo trať. Komisaři napomenuli jezdce vozu č. 16 Nicka Heidfelda."

Oba se střetli znovu po druhých zastávkách v boxech. Nick Heidfeld po velkém úsilí a hezké podívané znovu udolal urputně bránícího Davida Coultharda, tentokrát ovšem čistě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy