Ferrari je zpět na vrcholu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher včera vyrovnal rekord Ayrtona Senny v počtu pole-position, dnes mu uniklo vítězství o jedinou sekundu. Ferrari může slavit, přestože Felipe Massa chyboval.

Massa udělal hodiny, probrzdil si pneumatiku a musel k mechanikům, kde se zdržel dlouho. Bez chyb neodjel závod ani Schumacher. Od startu až do cíle řídil Ferrari 248 F1 na hranici možností, ale psychicky nezvládl rozhodující momenty.

Na startu jej musel pustit Massa. Když se po druhé zastávce ocitl těsně za Alonsem, zajel pomalé kolo plné chyb. Když se k Alonsovi přiblížil díky pomalejším jezdcům pět kol před cílem, uspěchal předjížděcí manévr, znovu se vzdálil, a už Alonsův malý, ale stabilní náskok nesmazal.

Michael Schumacher (2.): "Tohle je výborný výsledek, a já se opravdu nezlobím, že jsem druhý. Kdyby nám kdokoliv v zimě řekl, že takhle dokončíme první závod sezóny, nevěřil bych. Dnes musíme být maximálně spokojeni s výsledkem. Na druhou stranu, mám přecejen trochu smíšené pocity, protože to vypadá, že jsme mohli vyhrát."

Felipe Massa (9.): "Musím říct, že to je opravdu škoda. Už od začátku víkendu jsem měl konkurenceschopné auto a je smůla, že jsem nemohl bodovat. Dostal jsem hodiny, protože když jsem byl hodně blízko Alonsa a začal jsem brzdit, ztratil jsem zadek a roztočil se. Potom jsem se dlouho zdržel při zastávce v boxech, protože mechanici nemohli vyměnit pravé zadní kolo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy