Alonso se raduje hlavně díky startu

Alonso, Fernando | foto: www.auto-news.cz

Úradující šampion začíná tam, kde loni skončil - na prvním místě. Na startu předjel Buttona a za první zatáčkou i Massu. Držel krok se Schumacherem, kterého při druhé zastávce předjel.

Fernando Alonso odjel bez chyb celý závod naplno. Zažil i několik dramatických chvil, když se mu těsně vyhnul couvající Felipe Massa v hodinách, nebo když vyjel podruhé z boxů těsně vedle Michaela Schumachera a musel uhájit první místo.

"Podařil se mi dobrý start, díky kterému se mi lépe myslelo na závodění," řekl na tiskové konferenci vítěz závodu Fernando Alonso. "V první části závodu byl Michael příliš rychlý, s tím jsme nemohli nic dělat, ale věděli jsme, že máme více paliva než většina ostatních. Po první zastávce se auto chovalo dobře a stačili jsme Michaelovi. Po druhé zastávce jsem vyjel těsně před Michaelem. Pomalejší jezdci mě pouštěli, ale nebyly nikde vyvěšeny modré vlajky. Nechápu, kde byli traťoví komisaři. V závěru závodu jsem jel konzervativně, protože jsem čekal, že ke konci budou lepší Michaelovy pneumatiky Bridgestone."

Druhý Renault s Giancarlem Fisichellou závod nedokončil. Po nevydařeném startu byl Fisichella pomalý, až se mu zhruba v polovině závodu nepodařilo zařadit a musel vůz odstavit u mechaniků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy