RedBull: Red Bull představil RB2 a STR01

Toro Rosso | foto: Red Bull Racing

Společnost Red Bull představila v noci na pátek při velkolepé noční show vozy svých dvou týmů, se kterými bude bojovat v letošní sezoně o mistrovské body.

Na pronajatém soukromém ostrově uspořádal Dietrich Mateschitz setkání s médii i hosty. Vyvrcholením párty byl film z okruhu Paul Ricard, kde se představily týmy Red Bull a Toro Rosso v akci. Následovalo oficiální představení monopostů RB2 a STR01. Všechny čtyři vozy, které se zítra představí na závodní dráze, se snesly pozvolna na pódium ve hře světel.

Hodně se čekalo především na tým Toro Rosso a jeho lakování. Panovaly obavy, aby se neobjevily na dráze čtyři identické automobily. Jediný vlastník se nezapře, ale u stáje sídlící ve Faenze je použito agresivní znázornění býka rudé barvy se skloněnými rohy. Lakování přední části monopostů je pak prakticky shodné u obou týmů. Kdo čekal, že bude STR01 podobný loňskému úspěšnému šasi stáje Red Bull RB1, nezmýlil se.

Šestice závodních a testovacích pilotů přirozeně nesměla chybět. „Fantastické, film navodil tu správnou atmosféru F1. Zbarvení vozů je perfektní a všichni chceme dosáhnout tento víkend dobrých výsledků,“ prohlásil David Coulthard, hlavní postava týmu Red Bull. Jeho kolega Klien jen dodal, že dnešní večer neměl chybu: „Ostatně jako vše u Red Bull.“

Scott Speed z týmu Toro Rosso je nadšen, že po měsících evropské zimy je mu zase teplo a párty si řádně užíval. Liuzzi byl akcí také nadšen, ale údajně půjde brzy spát. „Zítra mne čeká práce!“ Testman Toro Rosso Neel Jani byl pak ohromen ze všeho nejvíce krásnými ženami a až poté novými barvami vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy