Rosberg čeká porážku od Webbera

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Vítěz loňského šampionátu Grand Prix 2, dvacetiletý Nico Rosberg, zítra zahájí závodní kariéru ve Formuli 1 s týmem Williams, ve kterém jeho otec "Keke" získal titul mistra světa 1982.

Nicovým týmovým kolegou je o devět let starší Mark Webber z Austrálie. Do F1 se dostal díky nabídce Minardi, která následovala po několika vyhraných závodech F3000. U Minardi hravě zastínil pro F1 beznadějného Alexe Yoonga, na viditelně slabé týmové kolegy měl štěstí i u Jaguaru. Loni u Williamsu jeho suverenita narazila na Nicka Heidfelda, který byl prvním prověřeným měřítkem. Do mladého, ale klidného profesionála Nico Rosberga vkládají odborníci velké naděje.

"V této chvíli je Mark v průměru o dvě desetiny na kolo rychlejší než já," tvrdí skromně Nico Rosberg, přestože podle oficiálních časů byl v testech téměř vždy rychlejší. "Musím pilně pracovat, jestli chci ztrátu na Marka smazat. V F1 jste neustále srovnáváni s týmovým kolegou, což je správné. Mým letošním cílem je vyrovnat se mu. A možná jej občas porazit."

A jak Nico Rosberg věří svému monopostu? "Jako celek je FW28 hodně silný. Silnou stránkou jsou motor Cosworth a aerodynamika. Slabinou bude převodovka."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy