Michael Schumacher na tiskové konferenci

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Sedminásobný šampion dorazil do Bahrajnu, aby zítra vstoupil do své šestnácté sezóny ve Formuli 1. Možná jej čeká poslední sezóna, ale rozhodně nechce, aby byl sedmý titul poslední.

Vrátit vítězství zpět pro italskou stáj Ferrari však nebude snadné. Po loňském překvapivém neúspěchu musí Ferrari dohánět ztrátu na konkurenci, a i když mu pravděpodobně pomohou nová pravidla, na boj o vítězství zatím nevypadá.

"Jsem připraven pro další výzvu, kterou je letošní sezóna," Michael Schumacher hovořil na první letošní tiskové konferenci F1. "Testování tady v Bahrajnu nám pomohlo, ale je těžké cokoliv odhadovat, dokud nebudeme na trati všichni současně. Bylo dobré, že jsme tu mohli zůstat delší dobu. Udělali jsme tady velký pokrok v aerodynamice i na motoru. Ale ostatním týmům to nebude trvat dlouho a potřebná data nasbírají také, okruh už znají. Navíc tady při testech nebylo zase tak teplo, jak bychom potřebovali."

"Testy tady v Bahrajnu měly výhodu také v tom, že nás tu nebylo mnoho. Na okruzích v Evropě týmy testují nová, nespolehlivá auta, kvůli kterým jsou často vyvěšeny červené vlajky a testy jsou přerušeny. Pokud jde o pneumatiky Bridgestone, hodně se zlepšily. Ale až první závod ukáže, jestli dostatečně."

A jak se Schumimu změnil život, když po dlouhé době nezačíná sezónu jako mistr světa? "Jenom v tom, že musím ráno jít do vzdálenější garáže."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy