Pantano a Liuzzi absolvovali první testy v F1

Tento týden měli oba mladí italští jezdci možnost nasbírat cenné zkušenosti z testování závodních vozů formule 1 na španělském okruhu ve Valencii. Hostitelem jim byl tým BMW Williams F1.

Každý z jezdců měl k dispozici jeden a půl dne, aby si zde vyzkoušel jak se s vozem jezdí a mohl se tak ucházet o možnost testování i v příštím roce. Vedle nich na okruhu testoval také oficiální jezdec týmu Juan Pablo Montoya a týmový testovací jezdec Marc gene.

Giorgio Pantano, který v letošním ročníku formule 3000 skončil druhý za vítězem šampionátu, již v minolosti testoval vůz fomule 1, ale obzvlášť se těšil na testování s týmem Williams. „Byla ta pro mne obrovská zkušenost, vždyť Williams má jedno z nejlepších aut ve formuli 1, opravdu jsem šťastný, že jsem dostal tuto šanci“ řekl Pantano. „Tým mě přijal v přátelské a profesionální atmosféře, víc jsem si nemohl přát“.

Vitantonio Liuzzi v letošním roce jezdil v německém mistrovství F3. Tyto testy ve Valencii jsou pro něj vůbec prvním seznámením s technikou formule 1. „Nikdy nezapomenu na moje první kolo ve formuli 1“ řekl Liuzzi. „Tým mě hodně podpořil a stál při mě, všichni byli v týmu fantastičtí“. „Byly to nádherné tři dny.“

Šéfinženýr týmu Sam Michael řekl: „Oba jezdci mě nadchli, odvedli dobrou práci, při které spolupracovali se všemi inženýry“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy