Fernando Alonso věří ve vítězství

Hrdina Španělska Fernando Alonso Diaz čeká po skvělých doposud předvedených výkonech na své premiérové vítězství. Dle svého prohlášení má vše potřebné k tomu, aby o něj mohl bojovat a sebedůvěra mu rozhodně neschází.

Alonso vystoupil na stupně vítězů v letošním roce již ve třech závodech a chce přidat další pódiové umístění o nadcházejícím víkendu. Jezdec je přesvědčen o tom, že monopost Renault R203 je dostatečně konkurenceschopným a jen těžko by našel lepší místo pro své první vítězství, než právě při Grand Prix v Monaku.

„Monte Carlo je legendou motorismu a každý by chtěl zvítězit právě v tomto závodě. Monte Carlo je specifickým okruhem a jeho historie byla svědky mnoha velkých sportovních momentů. Vítězství zde znamená daleko více, než kde jinde a já jsem přesvědčen, že náš monopost bude velmi dobrý,“ prohlásil Fernando Alonso.

Stájový kolega Jarno Trulli je taktéž naladěn optimisticky, ale přece jen se na nadcházející závod dívá praktičtěji. Hodně očekává od pátečních 2 hodin testů navíc, díky kterým budou mít 4 týmy výhodu seznámit se s nově upravenou tratí.

„Byla to docela rychlá pasáž a udělali tam i další změny. Zatím jsem neviděl výsledek, ale myslím si, že trénink navíc bude důležitější než kdy jindy. Budeme mít více času na seznámení se změnami,“ poznamenal ke změnám tratě Trulli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy