Symonds: Časy z testů nejsou důležité

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Šéfinženýr Renaultu Pat Symonds má na časy ze zimních přípravných testů stejný názor jako šéf týmu McLaren Mercedes Ron Dennis, také podle něj nejsou příliš směrodatné.


S blížícími se závody jsou tabulky po každém dni testů ostře sledované a fanoušci jednotlivých týmů zažívají spokojenou euforii nebo mírnou paniku.

Symonds se rozhodl uklidnit obě strany: „Tabulky časů mají menší význam, než se jim obecně přikládá. Je celkem jedno, jste-li první nebo pátí. Například pro Renault jsou důležitější delší jízdy než kratší.“

Každý tým se ostatně musí starat sám o sebe a co nejvíce zlepšit svůj materiál, žádné usínání na růžích s technickým náskokem nebo panika ze ztráty na konkurenci podle Symondse nic neřeší.

Přesto Pat přiznává, že není špatné mít představu o vlastním postavení ve startovním poli pro klid k práci. A s nynější situací francouzské stáje je zatím podle něj vše v pořádku.

„Zatím si myslíme, že jsme s Hondou o kousek před ostatními, ale silný bude i McLaren, který dosáhl několika velmi dobrých časů při delších jízdách ve Valencii a ani Ferrari není daleko.“

Situace se však ještě může mírně podle šéfinženýra mistrovského týmu do prvního závodu v Bahrajnu změnit, protože většina stájí nasadí další modifikace svých vozů.

„Samozřejmě včetně Renaultu.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy