Nejvíce testuje Honda

Honda | foto: Honda Racing F1

Honda vstupuje do F1 podruhé v historii s vlastním továrním týmem. Nechce nic nechat náhodě a všichni jezdci proto intenzivně testují na všech dostupných tratích.

Během zimních testů už vozy Honda najezdily téměř 22 tis. km! Když uvážíme, že při dlouhých i krátkých jízdách patří Honda vždy mezi nejrychlejší, ale také mezi týmy s nejmenším počtem technických závad, je jasné, že Jenson Button a Rubens Barrichello mohou pomýšlet přinejmenším na vítězství v grand prix.

Druhý je s 18 tis. km tým McLaren. Ten ovšem testuje převážně s upraveným loňským monopostem s limitovaným desetiválcovým motorem. Letošní McLaren MP4-21 se zatím nikdy neobešel bez vážnějších poruch, navíc časy nejsou příliš povzbudivé.

Často testuje i francouzský Renault, další favorizovaná stáj. Dohromady už má na kontě 17,2 tis. km, většinou rychlých a bezproblémových. 15 tis. km najezdily Toyoty, 13 tis. Williamsy, 11,6 tis. BMW Sauber, 7,1 tis. Red Bull, 6,6 tis. Midland a 5 tis. Toro Rosso. Ferrari testuje také hodně, ale neví se přesně kolik, protože ne vždy je na fioranský okruh otevřený vstup... Super Aguri teprve začne testovat příští týden v Barceloně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy