Mosley: Poslední půjde do baráže!

Minardi | foto: Minardi F1 Team

Prezident Mezinárodní automobilové federace dostal další, vzhledem k pevným tradicím královny motoristického sportu poněkud zběsilý nápad, jak zatraktivnit Formuli 1.

Max Mosley se nechal slyšet, že chce do Formule 1 přinést něco, co známe z ligových soutěží - poslední jeden či dva týmy by sestupovaly no série nižší, kterou by byla současná Grand Prix 2! Základním předpokladem je ovšem snížení nákladů na provoz týmu F1 někam k hodnotám v GP2.

"Je to jedna z nových věcí, o kterých velmi vážně uvážujeme," řekl Max Mosely, prezident FIA. "Bylo by to dobré, protože to bude potřeba. Možnost sestupu a na druhé straně postupu týmů z nižší série do F1 by byla velice zajímavá. Je to přirozené a sport by to oživilo. Ale nejdříve musíme dostat pod kontrolu náklady na provoz týmů F1."

Max Mosley usiluje o bezesporu dobré věci a snaží se předejít situaci, kdy automobilky z F1 udělají soutěž v utrácení peněz. Otázkou je, jak rádi diváci uvidí realizaci tak netradičních myšlenek, jaké se Maxovi často honí hlavou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy