Super Aguri potvrzuje jezdeckou sestavu

Sato, Takuma | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Takuma Sato a Yuji Ide budou v letošní sezóně závodit za nový tým Super Aguri. Vedení stáje dnes vydalo oficiální prohlášení. Tým se s novým vozem představí příští týden v Barceloně.

Japoncům se tak splnil sen a mají plně japonský tým s japonskými piloty, japonskými pneumatikami Bridgestone a japonským motorem Honda. Zakladatelem a šéfem stáje není nikdo jiný, než Japonec Aguri Suzuki, bývalý pilot F1.

Takuma Sato je už zkušeným pilotem, který v F1 vystřídal týmy Jordan a BAR Honda. Yuji Ide bude v F1 nováčkem, přichází z domácí Formule Nippon. Dříve jezdil japonský šampionát Super GT, GT500, francouzskou F3, japonské GT300 a japonskou F3. Úplným začátkem byly samozřejmě japonské motokárové soutěže.

Takuma Sato: "Všichni v Super Aguri odvedli skvělou práci při budování týmu v tak krátkém čase. Moc se na práci s našim týmem těším, a hlavně se těším na práci s Agurim, který dosáhl v motorsportu velkých úspěchů."

Yuji Ide: "Mám před sebou v letošním roce vzrušující výzvu. Chtěl bych poděkovat panu Suzukimu, že mi dal tuto jedinečnou příležitost závodit s F1. Včera jsem monopost F1 řídil poprvé a byl jsem hodně nervózní. To auto je strašně silné! Děkuji i týmu za tvrdou práci, je moc dobré, že jsme stihli shakedown už včera. Neměli jsme žádný problém a teď už se moc těším na testy v Barceloně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy