Vypadne z kalendáře i Hockenheim?

B.A.R | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Belgická vláda nedávno odvolala z letošního kalendáře závod ve Spa-Francorchamps. Finanční problémy však dolehly i na pořadatele Velké ceny Německa v Hockenheimu.

Nečekané ekonomické potíže německého okruhu Hockenheimring, kde se má 30. července 2006 konat Velká cena Německa, vyšly najevo na konci loňského roku. Na rozdíl od Spa-Francorchamps však Hockenheim nemá podporu Bernieho Ecclestona a zdá se, že letos uvidíme pouze 17 závodů, oproti původně plánovaným devatenácti.

Starosta města Hockenheim a šéf okruhu Dieter Gummer v rozhovoru pro místní noviny Mannheimer Morgen přiznává, že okruh nemá dostatek finančních prostředků pro pořádání letošní velké ceny. Tvrdí ovšem, že má řešení.

Bernie Ecclestone v každém případě usiluje o zmenšení počtu závodů v Evropě, aby se Formule 1 mohla stěhovat na nové trhy s novými sponzory a problémy Hockenheimu mu nahrávají. Ani veliký Bernie však nechce tento závod na modernizovaném tradičním okruhu úplně zrušit a prosazuje střídání Velké ceny Německa na okruzích Hockenheimring a Nürburgring, kde se letos koná Velká cena Evropy. Dva závody ročně se konají ještě v Itálii, kde se vedle Monzy jezdí také v Imole, pod značkou Velké ceny San Marina.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy