Midland; První monopost M16 představen

Midland | foto: Midland F1 Racing

Midland MF1 Toyota M16 je prvním vozem z dílny týmu vlastněného společností Midland Group, v jejímž čele stojí ruský magnát Alex Schneider.

Díky svému majiteli je MF1 Racing je první tým v historii Formule 1, který bude startovat s ruskou licencí. Monopost M16 vychází z loňského vozu stáje Jordan, kterou společnost Midland Group koupila, ale podle konstruktérů se jedná o zcela nový monopost. Poháněn bude letošním osmiválcovým motorem Toyota.

Colin Kolles, výkonný ředitel MF1 Racing: "Byla to vzrušující, i když někdy poněkud hrbolatá, cesta k postavení nového vozu. Vstupujeme do F1 o rok dříve, než jsme plánovali. Museli jsme proto vývoj výrazně urychlit. Ale přes to všechno máme jasnou vizi, kam se chceme dostat, a pomalu, ale jistě se nám to daří."

James Key, technický ředitel MF1 Racing: "M16 je kompletně novým vozem. Samozřejmě jsme využili data nasbíraná s Jordanem EJ15B, ze kterého jsme vycházeli, ale všechny mechanické i aerodynamické součásti byly přepracovány od základů. Vývoj vozu pokračuje dobře a daří se nám nová vylepšení."

Závodními piloty nového týmu budou Tiago Monteiro z Portugalska a Christijan Albers z Nizozemí. Na postech testovacích jezdců byli potvrzeni mladí Němci Markus Winkelhock a Adrian Sutil. Doplňovat je bude i ruský pilot Roman Rusinov.

Na trať nový vůz poprvé vyjede zítra v Silverstone. Následovat bude čtyřdenní testovaní v Jerezu, počínaje 7. únorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy