Renault hledá nové talenty

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Francouzská stáj přijde po skončení letošní sezóny o Fernanda Alonsa, který pro ni vybojoval mistrovský titul 2005. Renault nebude nikdy investovat velké částy do slavných jezdců.

Zatímco špičkoví jezdci jako Räikkönen, Button nebo M. Schumacher dostávají od svých zaměstnavatelů ročně odměny v desítkách millionů dolarů, odměna Fernanda Alonsa u Renaultu se vždy pohybovala "pouze" v milionech a jak řekl Flavio Briatore, po zisku titulu nikdo přidáno nedostane.

Fernando Alonso se nyní pokusí titul obhájit a na konci roku opustí Renault v nejlepším. Koho si tým francouzské automobilky najme, aby jeho vozy dopravoval do cíle rychle a spolehlivě? Určitě ne žádnou osvědčenou, ale drahou hvězdu.

"Budeme konkurenceschopní i v roce 2007," slibuje Patrick Faure, šéf stáje. "Nemáme tak velký rozpočet, abychom mohli přitáhnout nejlepší jezdce z konkurenčních stájí, ale myslím, že máme zvláštní schopnost vyhledávat nové mladé talenty. Teď uvidíme, jak si povede Heikki Kovalainen. Já budu raději vytvářet nové hvězdy, než abych je kupoval v obchodě. To je naše politika. Vychováme si někoho nového, stejně jako Alonsa."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy